ESSBA Home

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken

ESSBA Home staat voor je klaar

Aanvraagformulier

We antwoorden binnen de 48 uur.

Woningen

Vanwege de vele mogelijkheden die je uit kan met staalbouw en uiteraard ook de aantrekkelijke prijs, wordt de vraag naar dit systeem steeds groter. Van een simpel kantoor, een eenvoudige of moderne woning.

De mogelijkheden zijn eindeloos. Wij leggen je graag uit hoe ESSBA-Home je hierbij van dienst kan zijn.

Inhoud bewerken

Aanvraagformulier

We antwoorden binnen de 48 uur.

Heb je alle maten al?

Onze missie

Jouw ecologische droomwoning

Wanneer je de grootte van je woning afweegt is het goed te weten dat je met ESSBA-Home jouw woning helemaal op maat kunt samenstellen.

Het doel van de woning is uiteraard in eerste instantie bepalend voor de grootte. Een ruimte om je oldtimer op te knappen is een heel ander verhaal dan een gebouw waar je meerdere kantoren in wil onderbrengen.

Met een breedte vanaf 5 meter een lengte vanaf 6 meter een goothoogte vanaf 2,25 meter en een hellingshoek vanaf 5 graden zijn er vrijwel geen beperkingen. Kleinere maten zijn op zich wel mogelijk, maar daarvoor is ons concept feitelijk te robuust en daarmee dus ook te duur voor de toepassing van zo’n kleine unit. Wij hebben voor de kleinere ‘studio’s’ speciale modellen ontworpen.

Verder kan je een woning uitbreiden met een extra oversteek, verdiepingsvloer, aparte vormen (U-vorm, T-vorm, breder dan lang, meerdere gekoppelde gebouwen en nog meer).

Inhoud bewerken

Aanvraagformulier

We antwoorden binnen de 48 uur.

Heb je alle maten al?

Professionele kwaliteit

De hoogste kwaliteit materialen

Je kunt zelf de afmetingen, de soort, dikte en de kleuren van de beplating (sandwichpanelen) en de kleuren en de vormen van het zetwerk bepalen.

Om je een indicatie te geven van de mogelijkheden bij ESSBA-Home, hebben wij voor je een overzicht gemaakt met informatie over de beschikbare, te gebruiken materialen.

Zo vind je hieronder onder andere informatie over staalstructuur, dakprofielen en wandprofielen. 

ESSBA-Home maakt gebruik van alternatieven voor de traditionele profielen zoals HEA en IPE. Zo bieden wij je namelijk een Z- en een Sigmaprofiel.

Deze profielen zijn koud-gevormd en hebben een gegalvaniseerd profiel, welke een uitstekend alternatief zijn voor de houten en gelamineerde profielen.

Het Sigmaprofiel is ontworpen voor gebouwen tot 12 meter breedte. Het Z-profiel is ontworpen voor gebouwen vanaf 12 meter breedte.

Beide profielen zijn zeer geschikt de belastingeisen van moderne dak- en wandconstructies.

Het voordeel van beide symmetrische profielen is dat ze snel te monteren zijn en er meestal geen zwaar materieel nodig is. De profielen zijn al gestanst en hoeven dus alleen in elkaar te worden geschroefd.

 

Sigma profiel
Sigma profiel
Z Profiel
Z Profiel

Elke woning heeft dezelfde basis-onderdelen:

  • Kolommen en liggers uit Z- of Sigmaprofielen
  • Dak profielen en wand profielen
  • Verzinkte montagestukken

Uitgebreide tekeningen en handleidingen voor zelfbouw

ESSBA-Home adviseert je graag bij het bepalen van een passende ondervloer. Deze wordt echter niet door ons geleverd.

Wij werken daarbij graag samen met een leverancier van uw keuze.

Vermits dit niet onze ‘business’ is, denken we dat het beter en goedkoper is hiervoor contact op te nemen met een (lokale) leverancier. Na installatie van de deuren worden de juiste maten genomen en maken wij het zetwerk op maat zodat alles perfect op mekaar aansluit. Dit zetwerk wordt dus nageleverd.

Als basis gaan wij uit van de industriële sectionaaldeuren van Hörmann . Hier neem je best ook rechtstreeks contact op met een lokale leverancier. Zij zijn overal vertegenwoordigd.

Sectionale deuren zijn ietsjes ingewikkelder om te plaatsen. Dit laat je best doen door de leverancier waar je je sectionaal deur aankoopt. Mocht er achteraf iets aankomen, kan deze leverancier je ook snel en best verder helpen.

Bij de samenstelling van een ESSBA-Home woning is het kiezen van de juiste beplating een belangrijk aspect. Wij willen je hier heel graag bij adviseren.

In de praktijk merken we vaak dat bij het uitkiezen van bijvoorbeeld de dikte van de isolatie, gegokt wordt wat de beste optie is.

Dit is natuurlijk zonde wanneer wij je hierbij goed van hulp kunnen zijn. Uw architect zal je hier ook heel goed bijstaan.

Je kan je dakbedekking zelf samenstellen met dakpanelen of dakpanplaten. De beschikbare profileringen (modellen dak) voor de dakpanelen zijn Trapezium en Dakpan beide beschikbaar in meer dan 60 verschillende kleuren. Hiermee kunt je je woning helemaal naar je eigen smaak aankleden.

 

Trapezium dakpanelen (geïsoleerd)

Dakpaneel trapezium profilering
Dakpaneel trapezium profilering

De dakpaneel met Trapezium profilering wordt standaard het meest gekozen.

 

Dakpanpaneel (geïsoleerd)

Dakpaneel geïsoleerd

Indien je een meer landelijke uitstraling voor je woning wil, zijn dakpanelen een logische keuze. Ook wanneer een gemeentelijke instelling

Bij de aanvraag van een vergunning de uitstraling van Trapezium panelen niet passend vindt, heb je met deze panelen een mooi alternatief.

Deze 20 mm door lucht geïsoleerde panelen van polycarbonaat vervangen een of meerdere standaard dakpanelen en lopen dus van nok naar goot over een breedte van 1 meter. 1 paneel levert dus meerdere vierkante meters (het exacte aantal is afhankelijk van de breedte en de hellingshoek van uw loods). In een dak van 40 millimeter isolatie en dikker, is een licht doorlatend paneel wel een zwakke plek voor de totale isolatie. Er kan condens ontstaan en bij een te groot aantal panelen zal de temperatuur in de garage/bijgebouw in de zomer behoorlijk oplopen. Wij adviseren je graag.

Bij ESSBA-Home kan je kiezen voor een profilering van 3 mogelijkheden, gelinieerd (standaard), microrib en vlak. Vlakke beplating raden wij af vanwege de hoge krasgevoeligheid.

Linksonder op de afbeelding zie je microrib profilering en rechtsboven gelinieerd. Beide worden tegen dezelfde prijs geleverd.