ESSBA Home

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken

ESSBA Home staat voor je klaar

Aanvraagformulier

We antwoorden binnen de 48 uur.

FAQ

Hier vind je het antwoord je vragen over onze loodsen. Staat je vraag er toch niet tussen? Contacteer ons dan gerust!

Frequently Asked Questions

Wat kan je verwachten van ESSBA?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

De panelen van onze ESSBA zelfbouwkits in gegalvaniseerd staal zijn beschikbaar in verschillende kleuren, diktes en uitvoeringen. Verder kies je uit de volgende opties voor je zelfbouwkit, dit al naargelang of je kiest voor een woning, maat loods of studio.

 • Anti-condenslaag in het dak voor loodsen.
 • Lichtpanelen voor loodsen.
 • Sandwichpanelen.

Wij helpen je graag verder.

Inhoud bewerken

ESSBA Home staat voor je klaar

Aanvraagformulier

We antwoorden binnen de 48 uur.

ESSBA Home stelt iedereen in staat zelf zijn eigen gebouw samen te stellen en te monteren. Ons slim en eenvoudig bouwprincipe maakt zelfmontage voor iedereen toegankelijk.

Je bouwpakket is als het ware één grote Do It Yourself kit, meccaono geïnspireerd.

Inhoud bewerken

ESSBA Home staat voor je klaar

Aanvraagformulier

We antwoorden binnen de 48 uur.

Naast de mogelijkheid om de vakman van je eigen gebouw te zijn, biedt de keuze voor een gebouw in kit vele voordelen. Als eerste een besparing in budget. Je hoeft geen professionele montagehulp in te schakelen en bespaart dus op de extra arbeid. Je betaalt alleen de aankoop van je gebouw en eventuele transportkosten.

 Als tweede kies je met een ESSBA Home kit voor flexibiliteit waar je alle kanten mee uit kunt.

Nee, wij doen geen totaalaanneming. ESSBA Home ontwerpt, produceert via partner en levert zelfbouwkits in zelfbouwpakketten. Dat wil zeggen dat wij de volledige staalstructuur – voorzien van al dan niet geïsoleerde dak- en wandbeplating – vervaardigen. Wij houden ons aan onze “core-business”. Wij staan niet in voor de montage, grondwerken, fundering en/of binnenafwerking (elektriciteit, sanitair, betonvloer, riolering, enz.) van je woning, loods of je modulair unit. Dit wel mogelijk via onze externe partners.

Je kan via onze website vrijblijvend een offerte aanvragen. We nemen dan telefonisch contact met je op om alle aspecten van je project te bespreken. Vergeet dus niet je telefoonnummer te vermelden. Als je project voldoet aan onze productienormen, ontvang je per e-mail een offerte. Als deze aanbieding je bevalt, neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie.

Al je vragen beantwoord

Alles over onze zelfbouwkits

Inhoud bewerken

Aanvraagformulier

We antwoorden binnen de 48 uur.

Heb je alle maten al?

Vergunningen

Ja, het indienen van een omgevingsvergunning is verplicht zodra je constructie meer dan 40 m² bedraagt (zoals bijvoorbeeld bij onze moduleerbouw modellen – zie moduleerbouw)

Informeer bij de gemeente of stad waar je wil bouwen of je deze vergunning kunt verkrijgen en vraag de geldende bouw- en/of milieuvoorschriften op.

Lees meer over vergunningen

Je dient de officiële aanvraag voor de bouwvergunning bij je architect in. Dat verloopt in principe als volgt:

Na het plaatsen van een bestelling ontvang je bouwplannen van ESSBA Home.

Je huurt een architect in die het dossier indient bij je gemeente (architecturaal plan van ESSBA Home + inplantingsplan).

Afhankelijk van de gemeente varieert de tijd die nodig is om een bouwvergunning te verkrijgen van 2 tot 6 maanden.

Levering & transport

Neen. Transport is niet in de prijs inbegrepen. De transportprijs hangt af van de plaats waar de kit moet worden geleverd.

De prijs van het transport wordt wel apart vermeld op de factuur.

Je kit wordt per vrachtwagen geleverd. Je dient er dus op te letten dat deze vrije toegang heeft tot de werf.

In principe zorgt de chauffeur voor het lossen van de kit. Mocht dit anders zijn, dien je zelf te zorgen voor het lossen van uw kit. Je hebt hiervoor een aflader nodig.

Wij zullen je hiervan tijdig verwittigen.

5 weken nadat we je goedkeuring plannen hebben ontvangen. (6 tot 8 weken in totaal)

Montage, onderhoud, uitbreidingen & aanpassingen

Dankzij een zinklaag van 275 g/m² zijn onze profielen en panelen uitstekend tegen corrosie beschermd. De verzinkte coating van het dak en de wanden van uw gebouw wordt standaard voorzien van een laklaag van 25 micron tot 200 micron. Uw zelfbouw kit heeft om die reden geen bijzonder onderhoud nodig. Het volstaat om de goten van uw loods regelmatig leeg en schoon te maken en om de scharnieren van ramen en deuren te smeren.

Je woning / loods onderhoudt zichzelf. Daar zorgt de zinklaag op het staal voor. Die beschermt tegen corrosie en krassen. De coating is bovendien vuil werend en bestand tegen schade door zout of opspattend vuil.

Met een paar kleine onderhoudshandelingen hou je je woning/loods/module verder in perfecte staat:

 • Maak de dakgoten elk jaar leeg en schoon.
 • Smeer regelmatig de scharnieren van deuren en poorten.
 • Verwijder sneeuw van het dak bij hevige sneeuwval.
 • Sluit ramen, deuren en rookkoepels bij harde wind.

Ja, onze materialen zijn als dusdanig behandeld dat regen, wind en sneeuw geen enkele invloed hebben op de staalstructuur, dak- en wandbeplating. Bovendien voldoen onze gebouwen aan de vereiste normeringen. Meer dan 35.000 gebouwen, wereldwijd opgeleverd door de ESSBA Home en zijn partners, zijn daarvan vandaag al het bewijs.

Dankzij ons unieke meccano-concept kan je onze loodsen volledig demonteren, om te verplaatsen of te stockeren. Een loods van ESSBA Home kan je makkelijk her-monteren op een nieuwe locatie.

Het is ook mogelijk om je loods tijdens her-montage aan te passen of te vergroten.

Voor woningen is dit in ‘C’ ook mogelijk, alhoewel hier meer zaken ter sprake komen zoals binnenmuren, bijkomende isolatie, afwerking enz. Een woning kan je in principe ook her-monteren doch zullen afwerkingsmaterialen enz. opnieuw moeten aangekocht worden bij her-montage.

Iedereen. Het grote gemak aan onze zelfbouwloodsen is de montage. Je bouwpakket is als het ware één grote meccanokit. Alle bouwelementen bestaan uit gegalvaniseerd koudgevormd staal en zijn daardoor licht in gewicht én compact. Je monteert je loods daardoor makkelijk en snel zelf ter plaatse. Een team van 2 en klein gereedschap volstaat.

Onze gedetailleerde montagegids loodst je door elke stap van het bouwproces. De montage van je zelfbouwkit verloopt in 3 fases: de montage van de profielen op de grond, het heffen van het stalen frame en het monteren van de dak- en wandbekleding en afwerking van het gebouw.

Ja, ESSBA Home werkt met professionele onderaannemers met wie je rechtstreeks in contact brengen voor een offerte voor de opbouw van je project.

Kosten & betalingen

We produceren je zelfbouwloods volledig in eigen beheer via onze partner in België. Daardoor koop je ze bij ons uiterst voordelig aan. Bovendien zijn onze koudgevormde structuren licht in gewicht en alle bouwelementen compact. Zo blijven ook de transportkosten van uw zelfbouwloodspakket beperkt.

Inhoud bewerken

ESSBA Home staat voor je klaar

Aanvraagformulier

We antwoorden binnen de 48 uur.

Het grootste voordeel van je bouwpakket zit in de montage. Je zelfbouwloods is als het ware één grote meccanokit. Daardoor zet je de loods met behulp van onze gedetailleerde montageplannen makkelijk zelf in elkaar. Zo spaar je arbeidsuren van extra montagehulp of werfopvolging uit. De totaalkost van je loods blijft beperkt tot de aankoopprijs van het gebouw en de transportkosten.

ESSBA Home heeft een standaard zelfbouwloodspakket ontwikkeld. De prijs ervan is afhankelijk van de grootte van de loods die u wilt bouwen en van de externe factoren in uw omgeving, zoals wind- en sneeuwbelasting. De berekeningen van je loods worden daarom op maat uitgevoerd. Volgende factoren zijn daarbij doorslaggevend:

De breedte van de loods. De belangrijkste factor die de prijs van je loods bepaalt, is de vrije overspanning. Hoe breder de loods, hoe sterker de staalconstructie moet zijn. Hoe meer staal nodig is voor je loods, hoe hoger de prijs. Hoe breder de hal, hoe sterker de staalstructuur moet zijn.

De lengte van de loods. De lengte van je loods is minder bepalend voor de prijs, gezien de overspanning hetzelfde blijft.

De hoogte van de loods. De hoogte van uw loods is opnieuw bepalend voor de prijs. Hoe hoger de loods, hoe meer staal nodig is. Bovendien geldt hoe hoger de staalconstructie, hoe meer ze onderhevig aan de elementen. De sterkte van de staalconstructie moet dus ook hier op worden berekend.

 • Je vult je aanvraagformulier in met alle gegevens. Wij nemen met je contact op om alle punten degelijk te overlopen.
 • Je krijgt van ons uw offerte. Deze vragen we voor akkoord ondertekend terug te sturen. (Eventuele aanpassingen aan de tekeningen gebeuren gratis).
 • Je krijgt vervolgens de factuur toegestuurd met alle gegevens en detail van je kit. Deze dient betaald te worden in drie stappen:
 1. Voor het maken van de eerste tekeningen en bouwkundige plannen sturen wij een factuur t.w.v. 650 €. (eerste stap)

Deze tekeningen worden je toegestuurd ter controle. In dit stadium kunnen deze kunnen hier nog (gratis) aangepast worden.

Als wij deze terugkrijgen voor akkoord gaan wij aan het werk met de in-planning voor de productie.

 1. Voor aanvang productie krijg je een tweede factuur t.w.v. 50 % (tweede stap)
 2. Twee weken voor levering krijg je de saldo factuur t.w.v. 50 % (derde stap)

Voor- & nadelen

Of je nu zoekt naar een woning, werkplaats of opslagloods, je kiest de invulling van je zelfbouwkit. Onze zelfbouwpakketten kunnen aan al je wensen voldoen. Je kiest uit verschillende afmetingen en opties waardoor je je noden maximaal kunt afstemmen op de oppervlakte van je land. In alle gevallen zijn onze gebouwen volledig aanpasbaar. Of het nu gaat om de kleur van de bekleding of isolatiedikte.

Inhoud bewerken

ESSBA Home staat voor je klaar

Aanvraagformulier

We antwoorden binnen de 48 uur.

Het grootste voordeel van een zelfbouwloodspakket van ESSBA Home is de lagere kost. Van aankoop, transport én montage (zelfs door onze externe partners). Doordat we je zelfbouwkit in België volledig in eigen beheer produceren, koop je ze het aller voordeligst aan. Je constructie bestaat uit koudgevormd staal, waardoor alle bouwelementen licht in gewicht én compact zijn en dus voordelig in transport. Om diezelfde redenen is de montage bij je ter plaatse snel én makkelijk. Klein gereedschap, een team van 2 en onze gedetailleerde montagegids volstaan voor een vlotte montage. Zo bespaar je op extra arbeidskrachten en -kosten bij de installatie.

Inhoud bewerken

ESSBA Home staat voor je klaar

Aanvraagformulier

We antwoorden binnen de 48 uur.

Naast voordeel voor je portemonnee, win je ook tijd met een ESSBA Home zelfbouwpakket. Door een maximale standaardisatie van onze pakketten voor loodsen, heb je uw bouwpakket zeer snel. De montage realiseer je zelf op een paar dagen, zonder te hoeven wachten op montagehulp of -opvolging.

Een gebouw in kit biedt vele voordelen. Er zijn echter ook een paar nadelen.

Hoewel het grootste voordeel van een gebouw in kit de doe-het-zelf-montage is, houdt het anderen tegelijkertijd tegen in hun aankoop. Ons bouwprincipe is echter slim én makkelijk; het is meccano geïnspireerd. Daarnaast zetten we bij ESSBA Home maximaal in op het voorzien van een duidelijke, gedetailleerde montagegids die je door elke stap van het bouwproces loodst.

Zo wordt het monteren van je zelfbouwloods kinderspel. Net als meccano.

Mocht je evenwel kiezen voor een montage team ? Dan brengen wij je graag rechtstreeks in contact om een prijs af te spreken.

Inhoud bewerken

ESSBA Home staat voor je klaar

Aanvraagformulier

We antwoorden binnen de 48 uur.